Ben Munster

Geboren met een passie voor Food en Foodservice.

 • Ik ben geboren in een bakkersgezin en heb daar mijn passie opgedaan voor food en foodservice in de breedste zin van het woord.
 • Na het behalen van het diploma Havo, de Koksopleiding en de Bakkersopleiding ben ik dan ook gestart in het bedrijf van mijn vader.
 • Dit florerend bedrijf was mijn eerste leerschool (1978) waar ik de praktijk van het bakkersvak heb geleerd.
 • Van daaruit heb ik ervaringen opgedaan in nog enkele andere klein- en middenbedrijven.
 • In 1984 heb ik een jaar voor de klas gestaan in Nijmegen en later in Eindhoven.
 • Ik ben les gaan geven aan de streekschool voor Beroeps Begeleidend Onderwijs (SBBO) in de vakken: koken, serveren, brood en banket en tegelijkertijd de opleiding leraar Consumptieve Technieken afgerond in Wageningen.
 • Na enige tijd begon het bedrijfsleven weer te trekken en volgde eind 1985 een overstap naar de ‘Cash en Carry’ te Zaltbommel alwaar een Instore Bakery werd geopend.
 • Maxis Muiden, een grote Weidewinkel, was de volgende stap. Daar heb ik een prachtige Instore Bakery geopend en al snel volgde nog een Bakery in Maxis Hoogvliet en Trefcenter Venlo.
 • In 1987 kwam de overstap naar ‘La Place’ in, en later ook buiten, de warenhuizen van V&D. Tezamen met Paul Bringmann, Droes Prinsen en Ad Willemsen waren we een succesvol team. Mijn eerste functie aldaar was productmanager. Later werd mijn functie uitgebreid naar Manager Operations en was ik verantwoordelijk voor diverse formule's van La Place o.a.:
  • La Place Express
  • La Place Mangerie
  • La Place Cafe
  • La Place Chocolaterie.
 • Mijn laatste taak was directeur formule- en concept ontwikkeling, productontwikkeling en inkoop.
 • Tussen 1987 en 2016 groeide de La Place formule van ca. 30 miljoen euro naar ca. 250 miljoen euro.
 • Sinds begin 2016 ben ik met veel enthousiasme actief als adviseur met mijn eigen Fresh-Result dat advies uitbrengt op het gebied van ultravers food in de foodretail en foodservicebranche.

Ben Munster

Testimonials

Enrique Figee

Enrique Figee

FoodReflection/Food Inspiration/Foodservice Network/CEO Convention

Ben is een gedreven professional die vakmanschap (product- en bereidingskennis) weet te combineren met het creëren van een excellente operatie gebaseerd op actuele kennis van de marktontwikkelingen.

Jan-Willem Grievink

Jan-Willem Grievink

CEO FoodService Institute and Co Founder at New Food Concepts

Als je iemand zoekt die weet waar de toekomst van de foodsector naar toe gaat (en een fijne neus voor heeft voor nieuwe trends), en ook nog weet hoe je het in praktijk moet gaan realiseren, dan is Ben Munster een perfecte kandidaat.

Droes Prinsen

Droes Prinsen

DROESFoodPioneer

Weet wereldwijd wat de ontwikkelingen in foodservicebranche zijn, dat kenmerkt Ben. Sterk in de transformatie en implementatie en een warme persoonlijkheid om mee te werken. Een dikke aanbeveling.

Walter Seib

Walter Seib

CEO Host of Holland, FB Middle East, Far East and Asia/ Pacific at Autogrill/ HMSHost

Everybody loves positive feedback and without a doubt I was extremely pleased with Ben during my time as CEO of La Place, one of the leading restaurant companies in The Netherlands. Ben not only brought the passion for products and quality but he has also been fundamental to the succes of La Place with all its values. Being part of the start of La Place he was able to adapt himself to grow with the company to over 225 stores. Leading people, projects and working with business partners are his key strengths and I can highly recommend Ben as individual and as an industry expert.

Paul Bringmann

Paul Bringmann

Owner of Paul Bringmann, Founder La Place

Bijna 40 jaar heb ik het genoegen gehad om met Ben samen te werken .Ik heb hem leren kennen niet alleen als een zeer aimabele vent die echt geïnteresseerd is in mensen, maar ook als iemand die een ongelooflijk gevoel heeft voor wat in deze turbulente markt gebeurd, zijn know how van restaurant en foodconcepten is ongekend ,geen nieuwe ontwikkeling is hem onbekend en heeft hij zeker gezien. Wat hem zeer bijzonder maakt is dat hij dit met zijn ongelooflijk vakmanschap daadwerkelijk kan omzetten in een succesvol concept. Het is een genoegen om met hem te werken, ik kan hem dan ook van harte aanbevelen.

Gretel Weiss

Gretel Weiss

Publisher of gv-praxis, food-service and FoodService Europe & Middle East (dfv media group), Frankfurt/Germany

Knowing Ben for many years, I highly appreciate his industry knowledge and his way to cooperate and communicate. He has an open mind and is always willing to share his experience. We discuss primarily on topics such as how to bring established brands into the future, how to innovate assortments and systems. Also important for us from the trade magazine "FoodService Europe & Middle East": his knowlegde about the away-from-home market structures in the Netherlands. By the way, Ben is a great guide for restaurant study tours in Amsterdam.